KNUD JUL JULEBRYG

Det ældste danske kogebogshåndskrift, er afskrevet i slutningen af 1200-tallet i Sorø Kloster af munken Knud Jul. Håndskriftet omhandler særligt udvalgte fest måltider, med en avanceret kogekunst, hvor fremstillingsprocessen vidner om meget fornem gastronomi. Hverdagens måltider er ikke at finde i håndskriftet, da de primært bestod af brød og øl. Der blev dengang serveret to hovedmåltider i døgnet – og mellemmåltiderne bestod oftest af øl… masser af øl!

-

Mørk kraftig juleøl. Typen er en Belgisk Dubbel med smagsnuancer af julens krydderier og frugter. En fyldig juleøl, der er rigtig god til julens mange festmåltider. Avanceret kogekunst, fornem gastronomi, brød og masser af øl – ikke meget har ændret sig på små 800 år. Sorø Bryghus ønsker alle en glædelig (Knud) Jul.

Brygget på vand, bygmalt, koriander, appelsinskal, mørk kandis, humle og gær. Indhold: 50 cl. - ca. 6,3 % vol.