Bryghuset

Sorø Bryghus startede som et såkaldt fantombryggeri – dvs. et bryggeri uden egen produktionsfaciliteter. Bryghuset lancerede de 4 første øl ved en række lokale arrangementer i uge 45 og 46 med premiere på den lidt sjove dato 11. november 2011 (11-11-11).

De første 4 øl blev lavet i samarbejde med et tjekkisk bryggeri. Foruden at tilbyde godt øl til byens folk og vores gæster, er formålet at skildre byens spændende historie. Derfor er navnene på øllene også inspireret af lokaliteter og attraktioner i området, og til hver øl er knyttet en lille spændende og relevant historie.

Siden starten er der introduceret yderligere 3 øl – to i det faste sortiment og en Julebryg. Siden 2019 har Sorø Bryghus haft eget bryggeri med produktion i det nedlagte “Corner Bageri”, Storgade 21, baggården. Kapaciteten er stadig begrænset, så en del øl brygges stadig andre steder.

Udover at fortælle byens historie vil Sorø Bryghus også aktivt støtte projekter i lokalområdet. Derfor øremærkes 1 kr. pr. solgt liter til sociale- , turistmæssige- og kulturelle projekter.

Skål!